LJETNI LIKOVNI PRAKTIKUMI

U našem laboratoriju organiziramo posebne ljetne praktikume osmišljene da intenzivno obradimo specifične likovne tehnike i teme koje možda nisu uobičajene a zahtijevaju više pažnje. Ovo ljeto nudimo Prženi strip, Grafičku kuhinju i Kipatorij! Radionice su namijenjene djeci i odraslima, a težina zadataka prilagodit će se dobi polaznika. Polaznicima se individualno pomaže u razvoju vlastitog rada vodeći ih kroz zanimljive tehnike i procese. Ovi praktikumi inače nisu dio našeg redovnog programa, tako da je ovo jedinstvena prilika za savladati nešto drugačije i novo!

 

PRŽENI STRIP

U ponedjeljak i utorak 27.07. i 28.07.2020., održat će se intenzivna dvodnevna radionica stripa pod nazivom Prženi strip ukupnog trajanja 8 školskih sati. Oba dana radionica će se odvijati u terminu od 15.30h do 19.00h s pauzom od 30 minuta za okrjepu. Cilj radionice je proći sve osnove crtanja stripa i naučiti proces i promišljanje unutar zadane forme. Obuhvaća smišljanje ideje, razradu ideje, crtanje skice, razradu skice, tuširanje crteža, zacrnjivanje površina i bojanje. Rezultat radionice bit će minimalno jedna kompletna i gotova tabla stripa.

 

Ukupna cijena praktikuma je 200kn i uključuje sve potrebne materijale, grickalice i sok.

Prijave na „Prženi strip“ primamo do 26.07.2020. na e-mail: artoratorij@gmail.com ili broj mobitela 0915588801 (Verena)

 

GRAFIČKA KUHINJA

Od ponedjeljka 03.08.2020. do subote 08.08.2020. održavamo tečaj grafičkih tehnika pod nazivom Grafička kuhinja u trajanju od 24 školska sata. Radionice će se održavati od 16.00h do 19.00h s pauzama. Tečaj obuhvaća mnoštvo grafičkih tehnika kao što su monotipija, želatinski tisak, linorez, litografiju, izradu pečata i uzoraka i njihovo otiskivanje. Neke od tradicionalnih tehnika izrađivat će se alternativnim pomagalima i kemikalijama koje se mogu pronaći u svakoj kuhinji. Rezultat radionica bit će gotova grafička mapa koju će polaznici sami izraditi do kraja tečaja.

Ukupna cijena praktikuma je 1000kn i uključuje sve potrebne materijale i osvježenje u pauzama.

Prijave na „Grafičku kuhinju“ primamo do 30.07.2020. na e-mail: artoratorij@gmail.com ili broj mobitela 0915588801 (Verena)

KIPATORIJ

Ponedjeljak, utorak i srijedu 17.08. – 19.08.2020. održat će se intenzivan tečaj kiparstva pod nazivom Kipatorij ukupnog trajanja 6 školskih sati. Trodnevna radionica će se odvijati u terminu od 17.00h do 18.30h. Cilj radionica je izraditi ljudski portret, životinju i reljef u glini. Polaznici će usvojiti i savladati različite tehnike oblikovanja i modeliranja u glini.

Ukupna cijena tečaja je 300kn i uključuje sav potreban pribor i materijal.

Prijave na „Kipatorij“ primamo do 12.08.2020. na e-mail: artoratorij@gmail.com ili broj mobitela 0915588801 (Verena)

Radionice će se održati ako se prijavi dovoljan broj polaznika. Zbog nabavke specifičnog pribora i materijala za radionice potrebne su pravovremene prijave na broj telefona ili email adresu Udruge. Mjesto osiguravate uplatom akontacije za materijale na bankovni račun Udruge u iznosu od polovice cijene praktikuma.

Udruga Artoratorij zadržava pravo promjene vremena i datuma održavanja pojedinih događaja ovisno o nepredviđenim okolnostima o čemu će pravovremeno obavijestiti polaznike i sudionike.

Veselimo se pokazati vam nešto novo i uvesti vas u naš svijet likovnosti.