LIKOVNA KOLONIJA - 1.5. od 10h - Ribnjak Bajer

Turistička zajednica Grada Vrbovca u suradnji s udrugom Artoratorij organizira Vrbovečku likovnu koloniju koja će se održati 1. svibnja 2022. godine na jezeru Bajer od 10 sati.
Vrbovečka likovna kolonija ponovno je pokrenuta 2021. godine, nakon 13 godina pauze, na tragu tradicionalnih Vrbovečkih likovnih susreta održavanih dugi niz godina prije toga.
Na koloniji sudjeluju likovne umjetnice i umjetnici vrbovečkog kraja svih dobi, a od ove godine želja nam je ostvariti suradnju i ugostiti studente Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu na ovom prigodnom druženju. U pripremi je pet okvira i ploča dimenzija 2000x1500mm namijenjenih za oslikavanje u paru ili pojedinačno tijekom cijelog dana.
Oslikavanje nije ograničeno temom i motivima, već je osmišljeno kao druženje kroz likovno umjetnički rad osobnog karaktera, razmjenu iskustava i poticaj na upoznavanje kulturno-umjetničkog aspekta vrbovečkog kraja. Paneli će krasiti šetnicu jezera kroz godinu kao uvod u projekt revitalizacije grada uličnom umjetnošću.
Također taj dan ŠRD Amur je na ribnjaku Bajer organizator i domaćin Županijske šaranske lige.
Naravno, kuha se i nezaobilazan prvomajski grah pa pozivamo ljubitelje prirode i umjetnosti da nas posjete.