LIKOVNA KOLONIJA - 1.5. od 10h - Ribnjak Bajer

Pozivamo sve da nam se pridružite u ponedjeljak, 1. svibnja na jezeru Bajer u Vrbovcu, gdje će se održati treća po redu Vrbovečka likovna kolonija. Ovaj događaj okuplja likovne umjetnike vrbovečkog kraja i studente Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod vodstvom profesorice Gordane Bakić.

Ovo je prilika da uživate u druženju s umjetnicima i svjedočite stvaranju na platnu, ali i oslikavanju deset drvenih panela koji će krasiti jezero Bajer i Grad Vrbovec. Otvorenje kolonije započinje u 10 sati, a organizatori su Turistička zajednica Grada Vrbovca, Grad Vrbovec i Udruga Artoratorij, dok su partneri na projektu ŠRD Amur i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Samim oslikavanjem panela započinje i veća cjelina gradskog projekta VREVA koji uz panele oslikane tijekom likovne kolonije uključuje i oslikavanje javnih gradskih površina od strane hrvatskih mladih suvremenih umjetnika i studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu planiranih za kraj lipnja 2023. godine.

Gradski projekt VREVA financiran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Vrbovca i Turističke zajednice Grada Vrbovca, a provodi ga Udruga Artoratorij.

Dođite i podržite umjetnike u njihovom radu, ali i uživajte u predivnom ambijentu jezera Bajer. Vidimo se tamo!