Udruga žena „Preslica“Poljana osnovana je 2007. Godine, iako tradicija udruge žena postoji još od 1973. Godine.Udruga okuplja 25 članica starosti od 3 do 75 godina. Cilj udruge je očuvanje tradicije, običaja, baštine svog kraja. Udruga organizira proslave državnih praznika (prvosvibanjski grah za 200 ljudi), kao i proslave blagdana za Uskrs kada članice dijele pisanice koje same izrađuju na način kako su to radile naše bake.

Svake godine prezentiraju svoja starinska jela i običaje na najpoznatijoj tradicionalnoj kulinarskoj manifestaciji „Kaj su jeli naši stari“. U svom selu sudjelovale su u velikoj proslavi „100 godina škole u Poljani“ prigodnim jelima i programom u kojem su sudjelovala djeca prikazujući starinske igre, ples i pjesmu svoga sela. Udruga žena je svake godine organizator fašničke skupine u svom selu te sudjeluje u tradicionalnoj povorci za fašniku Vrbovcu i drugim mjestima.

Također Udruga žena važan je čimbenik u društvenim događanjima u svom selu. Nastoji potaknuti ljubav mladih u selu prema tradiciji uključujući ih u pripremu starinskih jela i kolača, izrade ukrasa od ekoloških materijala:papira, žitarica, koštica i dr. prirodnih materijala.

U posljednjih nekoliko godina Udruga gaji vrlo prijateljske odnose sa Udrugom „Katarina Zrinski“ iz Zrinskog Topolovca s kojima se prvi put susrela na manifestaciji „Kaj su jeli naši stari i od tada se druže u svim prigodama. U njihovom selu održava se Međužupanijska štruklijada na kojoj naša udruga redovito sudjeluje pa je osvojila dva prva mjesta, drugo i treće mjesto.

Predsjednica udruge je Božica Baričević 095 85909245