Udruga žena u CERJU djeluje već 30 godina pod raznim imenima . Za čitavo to vrijeme udruga se bavila raznim aktivnostima u selu i za selo. Također se priključila svim akcijama i manifestacijama u organizaciji TZ grada Vrbovca.Cilj rada udruge je prije svega očuvanje kulturne baštine, tradicije i običaja našega sela i naše okolice.

Udruga redovito obilježava sve blagdane i vjerske običaje kao što su: kićenje božićne jelke, unošenje slame u kuću, bojanje pisanica i još razne aktivnosti u našoj etno kući.Svake godine organiziramo hodočašće pješačenjem u Mariju Bistricu.

U sklopu prošćenja uz blagdan Gospe snježne organiziramo izložbu pred kapelicom pod nazivom „Cerje nekad i danas“.

Za vrijeme manifestacije „Kaj su jeli naši stari“ pripremamo razne igrokaze u kojima ističemo ljepotu i ljubav prema svom zavičaju, govoru i tada iz starih škrinja izvadimo nošnje koje se, na naš ponos, još uvijek tu mogu naći. Također svake godine prikazujemo i neki starinski običaj – kako je to nekad bilo.Ponosni smo na mnogo toga , a posebno na nagradu „Zeleni cvijet“ Zagrebačke županije za uređenje sela.A najviše nam je drago što u našoj udruzi ima članova od 7 do 77 godina!

Predsjednica udruge žena „Iskra“ Cerje je Marica Novosel 098 9668023